Testpagina nieuwe formats

Familie boerderij Blom kalverhouderij DidamBert en Trees Blom uit Didam

Wij zijn jonge, enthousiaste kalverhouders met een enorme passie voor onze kalveren. Samen met onze drie kinderen werken en leven wij op onze boerderij die staat in het buurtschap de Greffelkamp. Op onze boerderij verblijven rosé kalveren die wij vanaf het eerste moment dat ze bij ons aankomen met zorg en liefde grootbrengen. Wij geloven in balans tussen mens, dier en ieders welzijn.

Meer over onze boerderij...

Onze unieke, eigen wijze van boeren

Onze regio heeft ons heel wat te bieden. Onze boerderij staat in een gebied met veel melkveehouders. Onze kalveren gaan rechtstreeks van de melkveehouder naar onze boerderij. Dat scheelt transporttijd en stress voor de kalveren. Het hooi voor de kalveren komt van onze buurman en een groot deel van het rantsoen bestaat uit restproducten uit de humane voedingsmiddelen industrie.

Meer over onze rosé kalveren... 

De kalverhouderij

Vanuit de consumptie van zuivel is de kalverhouderij ontstaan. Een koe blijft enkel melk geven wanneer ze een kalf krijgt. Alle kalveren die niet bij de melkveehouder kunnen blijven, komen naar ons. Wij verzorgen ze met alle aandacht gedurende acht maanden. Dan zijn het grote lummels. Ze hebben iets unieks gedaan: voor ons ongeschikt voedsel, omzetten in geschikt voedsel.

Meer over onze manier van boeren...

Over rosé kalfsvlees

Rosé kalfsvlees past bij Bourgondisch eten en gezond blijven. Het past bij bewust en aandachtig genieten. Kalfsvlees past perfect bij het bewust omgaan met voedsel. Het is mager - toch heel smaakvol! - vlees wat goed te verteren is. Het is voedzaam, waardoor u best met wat minder toe kunt, als u dat zou willen. Bovendien geloven wij in minimal wasteBij ons vindt u alle delen van het kalf, ook botten en orgaanvlees, zoals heerlijk delicate kalfslever of kalfstong.

Naar de online boerderijwinkel...

© 2019 - 2021 Boerderij Blom | rosé kalfsvlees uit Didam | sitemap | rss