Rosé kalfsvlees van Boerderij Blom

Onze boerderij staat midden tussen de boerderijen van zowel kleine als grote melkveehouders in de regio Achterhoek/de Liemers. Melk en kalfsvlees zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarnaast zijn wij overtuigd van korte ketens en trots op al het moois dat onze regio te bieden heeft. Hoe kan het dan anders, dan dat we de Liemerse en Achterhoekse consument willen laten genieten van alles wat onze kalveren te bieden hebben?

rosé kalfsvlees boerderij blom didam horeca slagers

Wat de boer niet kent...

Rosé kalfsvlees is in Nederland een relatief onbekend product. Dat is eigenlijk zonde, want kalfsvlees is gemakkelijk te bereiden. Het is ontzettend lekker vlees en het kalfsvlees ook nog eens gemakkelijk verteerbaar. Kalfsvlees is kwalitatief hoogwaardig én duurzaam vlees. Het past in een voedselpatroon waarin u vlees eet met aandacht.

Dat is ons idee: 'Bourgondisch genieten van een kwalitatief hoogwaardig stukje (kalfs)vlees'.

Wij bieden de totale beleving. Eens per maand kunt u gebruik maken van onze Open Boerderijdag. Op die manier houden we de dialoog met de mensen van buiten ons erf in stand. U krijgt van ons alle informatie die u wenst, zodat u daadwerkelijk weet wat u eet.

 

Kalfsvlees uit de regio

Het kalfsvlees van onze rosé kalveren is van kalveren die 8 maanden oud zijn geworden. Wij ontvangen ze als jong kalf op onze boerderij. Bij voorkeur rechtsstreeks van de melkveehouder uit onze regio. Korte ketens en minimale stress, dat is het idee. Hiermee doen wij iets unieks in de rosé kalverhouderij.

Boer Bert is een ware vakidioot, zeker waar het gaat om cijfers, berekeningen en metingen. Dat is terug te zien in het rantsoen (de maaltijd) van onze rosé kalveren. Bert gaat namelijk tot het uiterste om te zorgen dat onze rosé kalveren kunnen genieten van voedsel wat hen écht voedt! Daarvoor gebruiken we onder andere het hooi van onze buurman.

 Onze buurman is een akkerbouwer in omschakeling naar biologisch. Dat betekent dat op het hooi van onze rosé kalveren géén bestrijdingsmiddelen en géén kunstmest is gebruikt.

Wij geloven dat alles wat een kalf meemaakt, alles wat het kalf eet en alles wat het kalf drinkt in zijn leven, uiteindelijk terug te proeven is in het vlees. Daarom hebben wij maar één doel: het onze kalveren zo comfortabel mogelijk maken op alle fronten. Alleen het beste is goed genoeg, het mag ze aan niets ontbreken en stress is uit den boze.

 

Kalfsvlees vol passie en ambacht

Wij werken samen met ambachtelijke slagers die eenzelfde passie hebben voor hun vak zoals wij dat hebben. Bij het verwerken en het versnijden van het rosé kalfsvlees zijn wij nauw betrokken.

We drukken onze stempel op de portionering: kleinere porties en mooie stukjes vlees. Wat betreft de verwerking van het kalfsvlees hebben we ook een visie: de smaak van het kalfsvlees moet herkenbaar blijven. Bij het gebruik van kruiden, moeten deze zo zuiver mogelijk zijn en uiteraard van uitstekende kwaliteit. Het is fijn als het totaalplaatje klopt.

 

Het concept van 'Dutch Cuisine' spreekt ons aan. Hierbij bestaat de maaltijd voor 20% uit vlees of andere dierlijke eiwitten bestaat en bestaat de rest van de maaltijd uit groenten en andere lekkernijen. Dat betekent dat u in onze online boerderijwinkel wellicht wat kleiner porties vlees vindt dan u gewend bent vanuit de supermarkt. Zo blijft het rosé kalfsvlees betaalbaar. Kalfsvlees past in een bewust, gezond voedingspatroon.

 

Kalfsvlees eten bij restaurants in de regio

De horeca uit de regio wil haar gasten verwennen met rosé kalfsvlees uit de regio. Daar zijn we trots op! Het past compleet in onze visie dat het kalf niet ver hoeft te reizen, óók als het al geslacht is. Bovendien hoeft iets dat goed is, niet perse van ver te komen.

Onder andere Het Arsenaal 1309 in Doesburg en binnenkort ook Mezzo Restaurant & Kamers in Braamt serveren het rosé kalfsvlees van Boerderij Blom.

het arsenaal 1309 doesburgmezzo restaurant en kamers braamt kalfsvlees

 


 

Boerderij Blom en de...

boerderij blom kalfsvlees horeca didamboederij blom didam kalfsvlees rosé consumentvoeding rosé kalfsvlees boerderij blom didam

© 2019 - 2021 Boerderij Blom | rosé kalfsvlees uit Didam | sitemap | rss