Voeding

Voeding vinden wij razend interessant (en lekker). Over voeding hebben wij beiden een heel uitgesproken mening. Ook hierin is de natuur weer leidend als raadgever. Wij vragen ons daarbij af wat het dichtst in de buurt komt van de biologie van mens en dier. Verder dient voeding van uitstekende kwaliteit te zijn, zonder fratsen, poespas of andere opschmuck. Dat geldt voor zowel mensen, als ook voor onze rosé kalveren, wat ons betreft.

rantsoen kalveren rosé boerderij blom didam

Passie voor voeding

Zowel Bert als Trees hebben een passie voor pure, herkenbare en onbewerkte voeding. Waar Trees een zogenaamde foodie is in de keuken op de boerderij, is Bert de eerste echte boerenfoodie. Tot in detail verdiepen we ons in wat onze rosé kalveren eten en wat de herkomst is van deze producten. Onze rosé kalveren verdienen alleen het beste, meest uitgebalanceerde rantsoen, omdat zij uiteindelijk ook weer opgegeten zullen worden.

Die passie voor voeding zie je terug op ons bedrijf. We zijn heel kritisch in wat onze kalveren eten. Samen met de voervoorlichter kijken we naar de samenstelling van het voer en streven we er naar dat onze kalveren dagelijks kunnen genieten van een feestmaal. Zodra Bert met de trekker de stal in komt rijden om het voer aan te vullen met vers voer, staan ze te popelen. De kalveren drukken het liefst hun snuit helemaal diep in het voer.

Het is fijn dat onze rosé kalveren zo genieten van hun rantsoen. Daarnaast kijken wij technisch naar voeding. Wat gaat er in? Hoeveel voedingsstoffen bevat dat? Hoe zetten ze dat om (voerefficiëntie)? En wat komt er uit? Meten is weten en door de voeding van onze kalveren aan te passen reduceren we uitstoot en verbeteren we de diergezondheid op onze boerderij.

'Door te sturen op het eiwitgehalte in het rantsoen, reduceren wij de uitstoot van ammoniak.'

bert blom kalverhouder didam

Lokaal en overvloedig

De kalverhouderij is gebaseerd op het principe van kringloop en het streven naar minimale verspilling. Hier hebben wij nog een schepje bovenop gedaan. Het hooi dat onze rosé kalveren eten, komt van onze buurman. Dat dit zo lokaal kan, is natuurlijk fantastisch met het oog op de milieuimpact.

Onze kalveren hebben nooit honger. Er is altijd voldoende vers eten en vers drinkwater beschikbaar voor elk kalf. Die doorlopende beschikbaarheid van voedsel zorgt voor rust bij de kalveren. Het zijn herkauwers, dus als ze hun buik vol hebben, gaan ze op hun gemak tegen elkaar aan liggen om te herkauwen. Dat is een prachtig gezicht.

Wij zijn er van overtuigd dat alles wat een kalf eet, drinkt en beleeft in zijn leven, terug te proeven is in het vlees. Het reduceren van stress is daarom één van de belangrijkste taken die we hebben. Door hier gedurende het hele leven van het kalf scherp op te letten, hopen wij bij te dragen aan een mooi stukje rosé kalfsvlees waar u echt van kan genieten.

'Het hooi dat onze rosé kalveren eten, komt van onze buurman. Lokaal voedsel voor onze kalveren dus!'

 


 

Ga verder naar:

blom blog boerderij didam kalfsvleeshoreca kalfsvlees boerderij blom didamboerderijwinkel online kalfsvlees kopen boerderij didam

© 2019 - 2021 Boerderij Blom | rosé kalfsvlees uit Didam | sitemap | rss