Onze rosé kalveren

In de verzorging van onze rosé kalveren gaan we tot het uiterste. ​Wij letten scherp op dierwelzijn en zijn kritisch op het rantsoen van onze rosé kalveren. De kalveren genieten acht maanden van onze zorg op de boerderij. Gedurende die tijd staan ze, in groepen bij elkaar, in moderne stallen die helemaal aangepast zijn aan hun behoeftes. Ze kunnen onbeperkt eten en drinken. Elke dag houden we goed in de gaten hoe het met ze gaat. Rust bij onze rosé kalveren is het allerbelangrijkste.

rosé kalveren boerderij blom didam

Van geboorte tot aan onze boerderij

Een melkkoe krijgt elk jaar een kalfje, zodat ze melk blijft geven. Als er een meisje geboren wordt heet dat een vaars. De vaars houdt de melkveehouder vaak, omdat zij later ook melk kan geven. Als er een jongetje geboren wordt heet dat een stier. Er hoeven niet heel veel stieren te zijn op een melkveehouderij: vanuit daar is de kalverhouderij ontstaan. 

 

 

Wanneer wij onze kalveren ontvangen op onze boerderij zijn ze nog jong en kwetsbaar. Het is daarom van het grootste belang om ze goed te verzorgen. Wij letten scherp op dierenwelzijn en diergezondheid. Zeker voor de jonge rosé kalveren lopen we ons de benen uit het lijf om te zorgen dat ze het zo aangenaam mogelijk hebben bij ons. Rust is een cruciale factor, net als aandacht.

Sommige mensen vinden het maar moeilijk te geloven en toch is het echt zo: wij kennen het karakter van elk kalf uit de stal. Het ene kalf springt bijna uit het hok van enthousiasme, terwijl een ander kalf juist een beetje voorzichtiger van aard is. Sommigen rollen met hun kop door het ruwvoer en weer een ander houdt van een speels tikje geven.

In ons dagelijks werk gebruiken we alle zintuigen. We kijken hoe het kalf eruit ziet, we ruiken hoe de stal ruikt, we voelen de temperatuur van het kalf en we luisteren naar de geluiden die het maakt. Het is echt fantastisch om zo intensief en vol aandacht met de jonge rosé kalveren bezig zijn. Dat brengt ons telkens weer helemaal tot rust.

'Voor het verzorgen van onze rosé kalveren gebruiken we al onze zintuigen.'

 

Volledig traceerbaar

Zodra een kalf geboren wordt, krijgt het een oornummer. Door dat oornummer weten wij van al onze kalveren waar ze geboren zijn. Via dat oornummer houden we in een speciaal digitaal systeem alles bij wat er met het kalf gebeurt tijdens zijn leven. De regelgeving in Nederland is heel duidelijk hierover. We moeten alles kunnen verantwoorden en bij het niet nakomen van de regels, ontvang je hoge boetes.

Nederland is toonaangevend in het produceren van voedsel. Het voedsel uit Nederland moet vaak aan strengere eisen voldoen dan er vanuit de EU aan ons is opgelegd. Daardoor weet u zeker dat het voedsel dat u eet veilig is. Het is niet alleen veilig: Nederlands voedsel is voedsel van uitstekende kwaliteit.

'De eisen in Nederland zijn strenger dan vanuit de EU. Daardoor is het kalfsvlees veilig en van uitstekende kwaliteit.'

 

skv keurmerk kalfsvlees boerderij blom

 

Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector

Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector komt regelmatig onaangekondigd bij ons op bezoek om te bekijken hoe de kalveren in de stal staan. Daarbij letten ze op gezondheid, welzijn en hygiëne. Zij controleren bijvoorbeeld ook of een boer geen verboden middelen gebruikt. Hiervoor nemen ze monsters af van de urine van het kalf en de haren van het kalf.

Wij zijn vrijwillig aangesloten bij Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector. Dit houdt ons scherp en kritisch op de manier waarop wij onze kalveren verzorgen.

 


 

Ontdek meer over de kalveren van Boerderij Blom:

stal boerderij blom didam kalfsvlees rosévoeding rosé kalveren boerderij blom didamkalfsvlees rosé online kopen boerderij blom didam

 

© 2019 - 2021 Boerderij Blom | rosé kalfsvlees uit Didam | sitemap | rss