Bert & Trees Blom

Het is eigenlijk heel grappig dat wij elkaar niet eerder ontmoet hebben, want we groeiden hemelsbreed zo'n 5 kilometer naast elkaar op. De één als boer, de ander als burger. In 2011 leerden wij elkaar kennen. Al tijdens de eerste date gaat het over hele serieuze zaken, want Bert heeft uiteraard in de planning om het bedrijf van zijn ouders voort te zetten. In 2013 trouwen we en samen hebben wij inmiddels vier prachtige, ondernemende kinderen die vol op genieten van het boeren buitenleven.

bert blom trees blom boerderij blom didam rosé kalfsvlees

Bert Blom

Bert is geboren in 1983 in Grolloo (Drenthe). Hij is een echte boerenzoon. Bert is de 7e generatie boer in mannelijke lijn. In 1992 komt hij in Didam wonen met zijn ouders. Hij weet van jongs af aan dat hij boer wil worden. Als zijn meester vraagt in groep 5: 'Wat wil je worden?' antwoordt Bert met volle overtuiging: 'Ik word boer!' En dat is gelukt!

Bert houdt van leren en ontwikkelen. Hij is begonnen aan het AOC Oost in Doetinchem en daarna heeft hij de HAS in Dronten afgerond. Voordat hij thuis op de boerderij ging werken, werkte hij voor verschillende voerleveranciers. Samen met een goede vriend heeft hij Digivoer ontwikkelt: een app waarmee de kalverhouder nóg beter het rantsoen van de kalveren inzichtelijk heeft. Bert is lid van studiegroepen, zodat hij ervaringen kan uitwisselen met collega kalverhouders. Alles in hem is gericht op kennis, ontwikkelen, innoveren. Alles voor ons vee. 

Bert in een notendop: heel nieuwsgierig, erg enthousiast, een tikkeltje grensoverschrijdend. Bert lacht héél hard en is ontzettend zorgzaam.

familie blom didam boerderij blom

Trees Blom

Trees is geboren in 1986 in Zevenaar. Ze is haar hele leven al bezig met creeëren en vormgeven. Van taal tot wol. Na een omzwerving naar Deventer om te studeren valt ze in 2011 als een blok voor de charmes van Bert.

Trees heeft loopbaanbegeleiding gestudeerd aan Saxion Hogenscholen in Deventer. Dat komt goed van pas, want onze boerderij is erkend leerbedrijf. Na de geboorte van zoon Teije werkt ze vier jaar als draagconsulent als zelfstandige. Ze stopt daarmee zodra de overname van de boerderij in zicht komt. Trees is een spons. Ze slurpt kennis op en weet dit goed te reproduceren in begrijpelijke taal. Daarnaast kan ze overzicht creëren in de dagelijkse chaos dat boerenleven heet. Het contact met de kalveren zorgt voor rust in de dagelijkse hectiek. Trees leeft op van het werken in de boerderijwinkel én ze schrijft de column voor het vakblad De Kalverhouder.

Trees in een notendop: extreem nieuwsgierig, enorme kletskous, duizendpoot. Trees zit bijna nooit stil, is soms net iets té eerlijk en is creatief met wol, voedsel en taal.

bert en trees blom didam kalverhouders

Samen

In 2014 verhuizen we met het hele gezin naar de boerderij. Vanaf dan gaat de transformatie van burgermeisje naar boerin voor Trees heel hard. In ons dagelijks leven staan bewust leven en minimal waste centraal. 

Onze passie voor voeding vertaalt zich twee kanten op. Trees dompelt zich onder in humane voedingsleer en Bert doet ditzelfde wanneer het gaat om diervoeders. We zijn beiden dol op getallen in combinatie met gezond boerenverstand. De natuur vormt onze basis, want daarin is alle kennis al aanwezig. We moeten alleen nog even uitvinden hoe we het goed kunnen toepassen.

We zijn veeleisend. Alleen het beste is goed genoeg voor onze kalveren. Daarnaast zijn we kritisch en daarmee erg eigengereid. De één noemt het koppig. De ander is gecharmeerd van onze vastberadenheid. Meelopen met de massa hebben we nog nooit gedaan. Dat ziet u terug in onze bedrijfsvoering én in ons huishouden.

Wij in een notendop: ondernemend, gedreven, leergierig, enthousiast, optimistisch. Echte aanpakkers die houden van hard werken en hun gezonde verstand gebruiken. Humor is noodzakelijk. Net als een béétje koppigheid.

 


 

Ontdek meer over:

rosé kalveren boerderij blom didamstal boerderij blom didam rosé kalfsvleesrosé kalfsvlees online kopen boerderij blom didam

© 2019 - 2021 Boerderij Blom | rosé kalfsvlees uit Didam | sitemap | rss