Blom Blog

Op deze blog houden wij je op de hoogte van de laatste ins en outs op het erf van Boerderij Blom. Wanneer je dagelijks op de hoogte wil blijven kan je ons volgen via Facebook of Instagram

Boerderij Blom didam kalfsvlees rosé bestellen online kopen

Mei 2020

Poeh! De afgelopen weken kregen we de ene na de andere aanvraag van de media om uit te leggen wat precies de gevolgen van de corona crisis zijn voor de kalverhouderij. Wij kunnen natuurlijk lekker kletsen en komen goed uit onze woorden, dus de weg was op een gegeven moment wel heel duidelijk te vinden.

Lees hier het artikel in de Volkskrant van 30 april 2020

Lees hier het artikel van EO Nieuw Licht in april 2020

Een film namens alle kalverhouders in Nederland:

Al die media aandacht slokt best wat tijd op. Bovendien zijn wij niet de enige kalverhouders in Nederland. Vandaar dat we ons weer lekker onderdompelen op ons erf met de dingen die we het allerleukst vinden: de kalveren verzorgen, het verzorgen van het erf en de moestuin en lekker koken.

 Onze boerderijwinkel blijft gewoon open! Elke woensdag en elke zaterdag tussen 10:00 uur en 15:00 uur kunt u zo even komen aanwaaien op ons erf. Uiteraard kunt u uw bestelling ook 24/7 online doen.

 

Maart 2020 extra update

De corona pandemie houdt ons in haar greep. De gevolgen voor de handel en de markt zijn desastreus en dat merken wij ook. We doen ons best om ook in deze onvoorspelbare en moeilijke tijd het hoofd boven water te kunnen houden. Uiteraard met blijvende aandacht voor mens en dier.

Vanwege de corona pandemie is onze boerderij in elk geval tot 1 juni 2020 niet toegankelijk voor bezoekers. Onze boerderijwinkel is gewoon geopend. Dat wil zeggen dat u uw bestelling online of telefonisch kunt plaatsen en dat wij het pakket vervolgens voor u klaarzetten. Zo kunt u blijven genieten van rosé kalfsvlees rechtstreeks van de boerderij.

 Klikt u voor de aangepaste openingstijden en de aangepaste verzend- en ophaalservice op deze link. Zoals u van ons gewend bent doen wij onze uitsterste best voor u. Schroom vooral niet om contact met ons op te nemen bij vragen of onduidelijkheden.

 

Maart 2020

De lente laat zich voorzichtig zien. Op het erf is boer Bert druk bezig met het schoonspuiten van de grote stal en het klaarmaken van de stal voor de jonge kalveren die binnenkort bij ons komen verblijven.

Ondertussen hebben we ook een aanvraag gedaan voor subsidie voor welzijnsvloeren in onze stallen. Helaas heeft LNV besloten om het toegzegde budget niet langer te reserveren voor welzijnsvloeren, waardoor maar liefst 90% van de subsidieaanvragen is afgekeurd. Ook wij hebben zo'n brief ontvangen.

 Alle voorbereidingen zijn in volle gang om straks weer jonge kalveren te kunnen verwelkomen. Een afwijzing van de subsidie om te kunnen investeren in welzijnsvloeren is flink balen, maar we laten ons natuurlijk niet uit het veld slaan. Rug recht, en weer door!

 

Februari 2020

Door toenemende vraag hebben wij afgelopen maand twee eigen kalveren uit de stal kunnen uitzoeken voor de vleesverkoop aan huis. Daarnaast is onze Boerderijwinkel op het erf nu ook officieel open: elke zaterdag van 10:00 uur tot 15:00 uur bent u van harte welkom.

 Onze Boerderijwinkel is elke zaterdag geopend tussen 10:00 uur en 15:00 uur. We hebben een ruime voorraad rosé kalfsvlees voor u op voorraad.

 

Januari 2020

Ons idee van de 'korte keten' tussen melkveehouder en kalverhouder slaat aan! Afgelopen november hebben we 40 kalveren kunnen opzetten uit de regio. Nu gaan we dat aantal verdubbelen naar 80 kalveren uit de regio. Daarnaast leggen we contacten met de horeca in de regio, zodat zij ons rosé kalfsvlees op hun regionale kaart kunnen zetten.

 Het complete verhaal, van melkveehouder tot aan slager. Wij waren erbij en kunnen het jou vertellen. Dat maakt ons rosé kalfsvlees een transparant en écht eerlijk stukje vlees.

 

November 2019

Wij hebben onze geheel eigen visie over hoe de kalverhouderij eruit zou moeten zien. Dat dat anders is dan de gevestigde orde, blijkt wel weer uit het nieuwste idee dat ons is ontsproten. Vanaf week 48 2019 kopen wij een deel van onze kalveren rechtstreeks bij de melkveehouder. Dat betekent een kortere reistijd voor onze kalveren en nóg minder stress. Daar worden we blij van, en de kalveren trouwens ook.

 Het rechtsstreeks vervoeren van kalveren, van melkveehouder naar kalverhouder, is uniek in de rosé kalverhouderij.

 


 

Verder naar:

boerderij blom kalfsvlees didam onlinerosé kalfsvlees boerderij blom didamboerderijwinkel online kalfsvlees bestellen

 Klikt u voor de aangepaste openingstijden en de aangepaste verzend- en ophaalservice op deze link. Zoals u van ons gewend bent doen wij onze uitsterste best voor u. Schroom vooral niet om contact met ons op te nemen bij vragen of onduidelijkheden.

© 2019 - 2020 Boerderij Blom | rosé kalfsvlees uit Didam | sitemap | rss