Vorige Artikel 46 van 75 Volgende

Rosé kalfsvlees | Rosbief groot

€ 9,23 (inclusief 9% btw)

Kalfsrosbief van het rosé kalf

Rosbief van het rosé kalf is een ware verrassing. Deze biefstuk snijdt de slager van de rosbief. Deze is mals en fijn van draad, zonder vet. Biefstukjes van rosbief klaargemaakt op de barbecue zijn echt een verwennerij.

De kalfsrosbief in de portie zoals wij deze aanbieden, is vergelijkbaar met een oester of haas.

Elke portie kalfsrosbief is per 2 stuks vacuüm verpakt en diepgevroren op -20 graden Celcius.

 

Bereiding kalfsrosbief

Ontdooi de kalfsrosbief door deze een dag van te voren in de verpakking in de koelkast te leggen óf door het kalfsvlees in de verpakking in een bak koud water te leggen.

Laat de kalfsrosbief rustig op kamertemperatuur komen in de verpakking op het aanrecht voordat u deze gaat bereiden.

Dep de kalfsrosbief droog voordat u deze in de pan legt. Gebruik bij het aanbraden een klontje roomboter en houdt het vuur matig. Rosé kalfsvlees houdt niet zo van grote temperatuursverschillen. Wanneer u de kalfsrosbief rondom aanbraadt zoals u biefstuk zou bereiden, heeft u een prachtig stukje rosé kalfsvlees wat aan de binnenkant nog mooi rosé van kleur is.

Tip van Chefkok Björn de Waal van Het Arsenaal 1309: "Bereid het kalfsvlees eens sous-vide. Geportioneerd vacuüm verpakt en dan in een warmwater bad op een constante temperatuur. Na dit garingsproces het vlees uit de verpakking halen, even laten uitwasemen, zouten en in een hete pan met olie of boter dicht schroeien. Kort na het bakken van alle kanten, een minuutje laten rusten op de warme pas. Serveren met wat witte peper en een goede jus de veau."

 

Kijk voor de voedingswaarden of inspirerende recepten op deze website.

© 2019 - 2021 Boerderij Blom | rosé kalfsvlees uit Didam | sitemap | rss