Vorige Artikel 32 van 35 Volgende

Rosé kalfsvlees | Wang

Artikelnummer: Wang
Specificatie Omschrijving
Barcode 000222303101

Wang van het rosé kalf

Wang is nou écht een voorbeeld van vergeten vlees. Wat vré-se-lijk zonde is dat. Kalfswang is een ware delicatesse. Boterzacht. Dit rosé kalfsvlees smelt op de tong. Doordat een rosé kalf maar twee wangen heeft, is het ook nog eens een zeer exclusief stukje kalfsvlees.

Een kort technisch verhaal:

De kalfswang is dag in dag uit actief, vanwege het vele herkauwen van het kalf. Hierdoor is het vlees dooraderd met bindweefsel en vet. Juist dát zorgt voor de sublieme beleving tijdens het eten van dit stukje vergeten vlees.

 

Elke kalfswang is per stuk vacuüm verpakt en diepgevroren op -20 graden Celcius.

U heeft de keuze uit drie verschillende gewichtsklasses.

 

Bereiding kalfswang

Laat de kalfswang rustig ontdooien in de verpakking, in de koelkast. Leg de kalfswang daarna in de verpakking op het aanrecht en laat het ook hier rustig op kamertemperatuur komen. Mocht u de kalfswang sneller willen ontdooien, dan kunt u de kalfswang in de verpakking in een bak koud water leggen. Op deze manier blijven de vleessappen en daarmee de smaak en kwaliteit behouden.

Kalfswang leent zich uitstekend voor een stoofgerecht. De volgorde die boerin Trees aanhoudt is: éérst de smaakmakers fruiten in een klontje roomboter. Smaakmakers zijn onder andere uien, knoflook, wortel, bleekselderij en rozemarijn. Daarna de smaakmakers op een bordje leggen, wederom een klonje roomboter toevoegen aan de pan en daarin de kalfswang bruin bakken. U kunt de wang afblussen met bouillon, rode wijn óf donker bier. Die laatste is onze favoriet. Na het afblussen voegt u de smaakmakers toe, met een laurierblaadje.

Na ongeveer drie tot vier uur geduld hebben, terwijl uw huis zich vult met de heerlijkste geuren, kunt u Bourgondisch genieten aan uw eigen keukentafel.

 

Kijk voor de voedingswaarden of inspirerende recepten op deze website.

© 2019 - 2021 Boerderij Blom | rosé kalfsvlees uit Didam | sitemap | rss