Vorige Artikel 33 van 33 Volgende

Rosé kalfsvlees | Zwezerik

Artikelnummer: Zwezerik
€ 7,49 (inclusief 9% btw)
Specificatie Omschrijving
Barcode 000222301206

Zwezerik van het rosé kalf

De zwezerik zit bij het kalf bij het hart en bij de keel. Enkel de hartzwezerik blijft over bij het rosé kalf. Deze kalfszwezerik valt dus ook onder orgaanvlees. Zwezerik heeft een zeer delicate smaak en is botermals.

Kalfszwezerik is één van de weinige vleessoorten die vitamine C bevat. Zwezerik is ook rijk aan fosfor en zink. Ongemerkt heeft u dus een heel speciaal stukje rosé kalfsvlees op uw bord liggen.

Elke zwezerik is per stuk vacuüm verpakt en diepgevroren op -20 graden Celcius. De grootte en het gewicht van de kalfszwezerik varieert.

 

Bereiding kalfszwezerik

Leg de kalfszwezerik ruim voor het bereiden ín de verpakking in de koelkast om het te laten ontdooien. Nadat het stukje rosé kalfsvlees ontdooit is, legt u het ín de verpakking op het aanrecht, om het daar verder op temperatuur te laten komen. Indien u sneller wenst te ontdooien, kunt u de kalfszwezerik ín de verpakking in een bak met koud water leggen.

Spoel de zwezerik voor het blancheren. Na het blancheren en wanneer de kalfszwezerik nog lauw warm is, kunt u deze pellen (de vliezen verwijderen). U kunt de zwezerik bereiden door deze eventueel eerst door de bloem te wentelen en daarna in roomboter aan te braden of te grillen.

Kijk voor de voedingswaarden en meer tips over de bereiding  van rosé kalfsvlees op deze website.

© 2019 - 2021 Boerderij Blom | rosé kalfsvlees uit Didam | sitemap | rss