Vorige Artikel 26 van 33 Volgende

Rosé kalfsvlees | Staartstuk - Picanha (picaña)

Artikelnummer: Picanha
€ 8,40 (inclusief 9% btw)
Specificatie Omschrijving
Barcode 000222303309

Picanha of staartstuk van het rosé kalf

Het staartstuk - of in hippere termen de picanha - is werkelijk waar een heel verrassend stukje rosé kalfsvlees. Zoals de naam doet vermoeden is het afkomstig van de achterkant van de rug, boven de staart van het rosé kalf. De vetbedekking is noodzakelijk voor een stukje smaak.

Kalfsvlees is mager vlees, zeker in verhouding tot rundvlees. Een beetje vetbedekking is dus helemaal niet erg en zelfs noodzakelijk om dit geweldig malse stukje rosé kalfsvlees goed te kunnen bereiden op de barbecue of op de grill. Bij het Arsenaal in Doesburg portioneren ze de picanha en bereidt de chefkok het eerst sous-vide, alvorens het staartstuk aan te braden.

 

Elke portie kalfspicanha is per stuk van ongeveer 400 gram vacuüm verpakt en diepgevroren op -20 graden Celcius.

 

Bereiding kalfspicanha

Ontdooi de kalfspicanha door het product in de verpakking in de koelkast te leggen. Dit heeft even tijd nodig. Laat het daarna rustig op kamertemperatuur komen in de verpakking op het aanrecht.

Eventueel kunt u de kalfspicanha sneller laten ontdooien, door het rosé kalfsvlees in de verpakking in een bak met koud water te leggen. Op deze manier houdt het kalfsvlees alle vleessappen vast. Dit is belangrijk voor de kwaliteit van uw rosé kalfsvlees.

Het droogdeppen van het vlees voor bereiding is een aanrader. Laat het randje vet zitten! Dit behoudt smaak en textuur tijdens het bereiden. Bovendien is kalfsvet één van de smakelijkste vetsoorten. U kunt de picanha bakken in roomboter in een pan, maar u kan er ook mee experimenteren op de barbecue of op de grill.

Dit verrassende stukje rosé kalfsvlees staat garant voor echt Bourgondisch genieten.

 

Kijk voor de voedingswaarden of inspirerende recepten op deze website.

© 2019 - 2021 Boerderij Blom | rosé kalfsvlees uit Didam | sitemap | rss