Vorige Artikel 20 van 36 Volgende

Rosé kalfsvlees | Rollade van de kalfslende

Artikelnummer: Rollade
€ 13,75 (inclusief 9% btw)
Specificatie Omschrijving
Barcode 000222301404

Rollade van de lende van het rosé kalf

De kalfsrollade van Boerderij Blom is enkel gerold uit de lende: een prachtig, mals stukje rosé kalfsvlees. Deze rollade is licht gekruid en daarom heel geschikt om er een eigen twist aan te geven, bijvoorbeeld met knoflook en rozemarijn. Kalfsrollade is zowel warm - met een mooie saus - als koud - op versgebakken brood - heerlijk Bourgondisch genieten.

Elke kalfslenderollade is per stuk vacuüm verpakt en diepgevroren op -20 graden Celcius.

 

Bereiding kalfslenderollade

Ontdooi de kalfsrollade door deze minimaal een dag van te voren in de verpakking in de koelkast te leggen óf door het kalfsvlees in de verpakking in een bak koud water te leggen.

Laat de kalfsrollade rustig op kamertemperatuur komen in de verpakking op het aanrecht voordat u deze gaat bereiden.

U kunt ervoor kiezen om de kalfsrollade eerst aan te braden in de pan, alvorens de verdere bereiding in de oven voort te zetten. Uiteraard gebruikt u voor het aanbraden van de rollade roomboter. Daarna kunt u de kalfsrollade verder toevertrouwen aan de oven.

Het garen van een kalfsrollade neemt ongeveer 55 tot 90 minuten in beslag. Belangrijk is dat de kerntemperatuur van uw kalfrsollade 70 graden is. Hiervoor zijn speciale kernthermometers te koop.

Een andere wijze van bereiding is sous vide. Voor een kalfsrollade van 500 gram vergt de sous vide bereiding ongeveer vier uur. Daarna kunt u de kalfsrollade rondom aanbraden in een pan met roomboter.

 

Kijk voor de voedingswaarden of inspirerende recepten op deze website.

© 2019 - 2020 Boerderij Blom | rosé kalfsvlees uit Didam | sitemap | rss