Vorige Artikel 9 van 33 Volgende

Rosé kalfsvlees | Haas biefstuk

Artikelnummer: Haas
€ 7,35 (inclusief 9% btw)
Specificatie Omschrijving
Barcode 000222300308

Kalfshaas van het rosé kalf

Kalfshaas is het meest malse en daarmee volgens kenners het meest mooie deel van het rosé kalf. Doordat de kalfshaas weinig bindweefsel bevat, is het vlees ontzettend mals. Kalfshaas is een heel exclusief stukje rosé kalfsvlees. De kalfshaas in de portie zoals wij deze aanbieden, is vergelijkbaar met een oester of biefstuk.

Elke portie kalfshaas is per 2 stuks vacuüm verpakt en diepgevroren op -20 graden Celcius.

 

Bereiding kalfshaas

Ontdooi de kalfshaas door deze een dag van te voren in de verpakking in de koelkast te leggen óf door het kalfsvlees in de verpakking in een bak koud water te leggen.

Laat de kalfshaas rustig op kamertemperatuur komen in de verpakking op het aanrecht voordat u deze gaat bereiden.

Dep de kalfshaas droog voordat u deze in de pan legt. Gebruik bij het aanbraden een klontje roomboter en houdt het vuur matig. Rosé kalfsvlees houdt niet zo van grote temperatuursverschillen. Wanneer u de kalfshaas rondom aanbraadt zoals u biefstuk zou bereiden, heeft u een prachtig stukje rosé kalfsvlees wat aan de binnenkant nog mooi rosé van kleur is.

Tip van Chefkok Björn de Waal van Het Arsenaal 1309: "Bereid het kalfsvlees eens sous-vide. Geportioneerd vacuüm verpakt en dan in een warmwater bad op een constante temperatuur. Na dit garingsproces het vlees uit de verpakking halen, even laten uitwasemen, zouten en in een hete pan met olie of boter dicht schroeien. Kort na het bakken van alle kanten, een minuutje laten rusten op de warme pas. Serveren met wat witte peper en een goede jus de veau."

 

Kijk voor de voedingswaarden of inspirerende recepten op deze website.

© 2019 - 2021 Boerderij Blom | rosé kalfsvlees uit Didam | sitemap | rss