Vorige Artikel 22 van 33 Volgende

Rosé kalfsvlees | Schenkel (Osso Buco)

Artikelnummer: Schenkel
€ 3,50 (inclusief 9% btw)
Specificatie Omschrijving
Barcode 000222300803

Schenkel van het rosé kalf

Osso Buco komt traditioneel enkel van de achterschenkel van het kalf. Hier hebben wij onze slager dus ook om verzocht! Het is het bovenste deel van de poot en het bestaat uit rosé kalfsvlees en merg. Na de bereiding is het merg heerlijk zacht. Liefhebbers smeren dit op een (zelfgebakken) brood.

Laat u verrassen door prachtige, smakelijke stukken achterschenkel voor de Osso Buco. De portionering is om en nabij de 200 gram per stuk.

Elke kalfsschenkel is per stuk vacuüm verpakt en diepgevroren op -20 graden Celcius.

 

Bereiding kalfsschenkel

Ontdooi de schenkel door deze een dag van te voren in de verpakking in de koelkast te leggen óf door het rosé kalfsvlees in de verpakking in een bak koud water te leggen.

Laat de kalfsschenkel rustig op kamertemperatuur komen in de verpakking op het aanrecht voordat u deze gaat bereiden.

Voordat u de kalfsschenkel in de pan (met roomboter uiteraard!) legt, dept u het kalfsvlees het best even droog. Sommigen halen de schenkel eerst door de bloem heen. Dat geeft uiteindelijk een gebonden jus. Het bereiden van kalfsschenkel duurt ongeveer 140 tot 180 minuten. Dat maakt dit kalfsvlees ook uitermate geschikt voor de slowcooker.

"Een heel eenvoudig recept voor schenkel in de slowcooker is als volgt. Neem schenkel, een pot tomatensaus, wat zout, wat Italiaanse kruiden en een beetje water. Doe alles in de slowcooker en zet het voor minimaal drie uur op 'high'. Na drie uur heeft u een heerlijke, volle stoofschotel. Verrukkelijk met zelfgebakken brood en gremolata."

 

Ontdek hier een heerlijke recept voor stoofvlees met kalfsschenkel

© 2019 - 2021 Boerderij Blom | rosé kalfsvlees uit Didam | sitemap | rss