Vorige Artikel 15 van 36 Volgende

Rosé kalfsvlees | Oester (biefstuk)

Artikelnummer: Oester
€ 5,24 (inclusief 9% btw)
Specificatie Omschrijving
Barcode 000222300506

Kalfsoester van het rosé kalf

Een kalfsoester - ook wel kalfsbiefstuk genoemd - is gesneden van het achtervlees van het rosé kalf. Het komt uit de bovenkant van de bil en bevindt zich naast het deel waar de slager kalfsschnitzel van snijdt. Een kalfsoester is erg mals kalfsvlees.

Elke portie kalfsoester is per twee stuks vacuüm verpakt en diepgevroren op -20 graden Celcius.

 

Bereiding kalfsoester

Ontdooi de kalfsoester door deze een dag van te voren in de verpakking in de koelkast te leggen óf door het kalfsvlees in de verpakking in een bak koud water te leggen.

Laat de kalfsoester rustig op kamertemperatuur komen in de verpakking op het aanrecht voordat u deze gaat bereiden.

Het droogdeppen voor bereiding in de pan zorgt voor een extra ondersteuning van de smaak van het kalfsvlees. Bak de kalfsoester bij voorkeur in een klein beetje roomboter.

Eet een kalfsoester rare, medium of doorbakken. Net hoe u wenst. Een kalfsoester is heerlijk bij heel verschillende gerechten, van gewone Hollandse pot tot een uitgebreid, Bourgondisch diner.

 

Kijk voor de voedingswaarden of inspirerende recepten op deze website.

© 2019 - 2020 Boerderij Blom | rosé kalfsvlees uit Didam | sitemap | rss