Vorige Artikel 50 van 75 Volgende

Rosé kalfsvlees | Soepbotten

Artikelnummer: Soepbot
€ 0,70 (inclusief 9% btw)
Specificatie Omschrijving
Barcode 000222302708
Voorraad 12 stuks

Soepbotten van het rosé kalf

Het gebruik van botten kent men vooral nog van vroeger. Van botten kunt u een heerlijke, voedzame bouillon trekken. Met name de gewrichten zijn uitermate geschikt voor een mooie bottenbouillon vol collageen. Deze bouillon gebruikt u als basis voor soep, stoofvlees of als vervanger van water in een recept.

Een zakje soepbotten is verpakt voor ongeveer twee of drie keer soep trekken. De botten zijn diepgevroren op -20 graden Celcius.

 

Bereiding bouillon van botten

Wij drinken zelf erg graag bottenbouillon. Er staat altijd een voorraadje klaar.

Voor het maken van een bouillon gebruikt Trees de slowcooker. Deze kan 20 uur op 'low' waardoor de gelijke temperatuur voor een nog mooiere bouillon zorgt. U voegt enkel het bot, water tot aan de rand, zout naar smaak en (gedroogde) kruiden toe. De tijd doet de rest. Een scheutje azijn en citroensap om het collageen los te weken, een schep zout en twee blaadjes laurier. En geduld hebben maar.

 In een slowcooker werken gedroogde kruiden beter dan verse kruiden

 Een scheutje azijn of citroensap helpt het collageen los te weken uit het bot

Zodra de bouillon gereed is, schenkt u deze door een theedoek en een vergiet om te bouillon te zeven. Vergeet niet een pan onder het vergiet te zetten om de heldere bouillon op te vangen. De nog warme bouillon schenkt u in schone (weck)potten. Afgekoelde bouillon is tot maximaal vijf dagen houdbaar in de koelkast, mits u hygiënisch werkt. Bouillon leent zich uitstekend om (in kleine porties) in te vriezen.

 Het klopt dat de bouillon in de koelkast flubberig wordt. Dit is een heel goed teken!

 

Kijk voor de voedingswaarden of inspirerende recepten op deze website.

© 2019 - 2021 Boerderij Blom | rosé kalfsvlees uit Didam | sitemap | rss